Trackday

MRE ZwartLameracup 50 Dijon 2017 (10) 25hr info

Wat Zijn TrackDays

Een trackday is een georganiseerd evenement waar deelnemers met een auto kunnen rijden op een circuit. Een trackday is de ideale gelegenheid om op een veilige en legale manier snel met je auto te kunnen rijden. Er heersen geen snelheidslimieten.  Op een trackday  mag uitdrukkelijk geen competitie mag gehouden worden.

Deelnemen aan een trackday kan tegenwoordig op bijna alle circuits. De meest gangbare eisen voor deelname zijn een rijbewijs en het betalen van inkom.  Meestal geldt er ook een minimum leeftijd van 16 jaar voor passagiers.

Het verloop van een trackday verschilt per organisator.  Op sommige dagen worden de deelnemers ingedeeld in groepen al naargelang hun ervaring. Er mag dan per groep om de beurt gereden worden.  Daarnaast zijn er ook trackdays die gereden worden onder het zogenaamde Open Pitlane principe. Hierbij zijn er geen groepen en kan iedereen op elk moment het circuit op. Deze Open Pitlane Trackdays zijn meestal iets duurder in prijs, maar men krijgt per slot van rekening ook meer circuit tijd.

Een trackday is een geschikte setting om voertuigbeheersing en  rijvaardigheden te verbeteren. Men kan er in een geschikt kader leren hoe een voertuig zich gedraagt op de limiet. De kennis en ervaring die deelnemers tijdens een trackday opdoen heeft vaak een positieve invloed op hun verkeersveiligheid.

Bij vragen zend een email graag.           For questions by e-mail please.

Advertenties